Gedeeltelijk arbeidsongeschikt

Een vrouw in een rolstoel op een aangepaste werkplek

UWV helpt gedeeltelijk arbeidsongeschikten en Wajongers bij het vinden van een baan. Soms kunt u alleen werken als u een aangepaste werkplek heeft. Of als u extra begeleiding krijgt in uw baan. UWV probeert op allerlei manieren te helpen. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Begeleiding door een jobcoach

Heeft u begeleiding nodig op uw werkplek? Dan kunt u mogelijk een jobcoach krijgen. De jobcoach komt regelmatig langs op uw werk om te kijken hoe het gaat. Verder helpt hij/zij met het aanvragen van hulpmiddelen. De jobcoach blijft helpen totdat u de baan zelf kunt doen. U kunt maximaal drie jaar hulp krijgen van een jobcoach.

Hulpmiddelen om uw werk te doen

Heeft u hulpmiddelen nodig om uw werk goed te kunnen doen? Bijvoorbeeld een aangepaste bureaustoel of een hoortoestel? Als het gaat om een hulpmiddel dat u mee kunt nemen, vraagt u zelf bij UWV om een vergoeding. Dit kunt u doen via uwv.nl. Heeft u een aanpassing nodig die u niet kunt meenemen? Bijvoorbeeld een aangepast toilet of een traplift? Dan kan uw werkgever bij UWV daarvoor subsidie aanvragen.

Vergoeding voor vervoer naar uw werk

Lukt het u niet om met eigen vervoer of openbaar vervoer naar het werk te gaan? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor taxikosten of een bruikleenauto. U kunt ook geld krijgen voor noodzakelijke aanpassingen aan uw eigen auto.

Regelingen voor uw werkgever

U wilt graag werken, maar weet niet zeker of u een baan aankunt? Of merkt u dat een werkgever twijfelt om u in dienst te nemen? Bekijk hier alle regelingen die het voor een werkgever aantrekkelijker maken om u aan te nemen.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden