Bereken uw WW-uitkering

Een rekenmachine

Bent u uw baan kwijtgeraakt? En heeft u recht op een WW-uitkering? Dan ontvangt u gedurende 3 maanden een basisuitkering. De eerste 2 maanden krijgt u 75% van uw dagloon. De derde maand 70%. Krijgt u langer dan 3 maanden WW? Dan blijft de hoogte van de uitkering na de derde maand 70% van uw dagloon. Uw dagloon is gebaseerd op het loon dat u gemiddeld verdiende in het jaar voordat u werkloos werd. Voor de WW geldt wel een maximum dagloon. Lees hier meer over de hoogte van de WW-uitkering.

Berekenen

Met de Rekenhulp WW kunt u berekenen wat de hoogte van uw mogelijke WW-uitkering is. Deze rekenhulp houdt geen rekening regelingen die voor u kunnen gelden. De hulp geeft dus een schatting van uw nieuwe bruto inkomen (zonder aftrek loonbelasting, premies en vakantiegeld).

Rekenhulp invullen?

Wilt u de rekenhulp invullen? Zoek eerst uw loonstroken van de afgelopen 12 maanden bij elkaar. Hierop kunt u zien hoeveel u het afgelopen jaar heeft gewerkt. Er staat op welke dienstverbanden u heeft gehad en wat uw SV-loon was. Dat is het loon waarop de premies voor de sociale verzekeringen worden ingehouden. Deze gegevens heeft u nodig om de rekenhulp te kunnen invullen. Wilt u een idee krijgen van uw nieuwe netto inkomen? Kijk op berekenhet.nl.

Vragen?

Bekijk de meest gestelde vragen op werk.nl. Staat het antwoord er niet tussen? Stuur dan een e-mail via het contactformulier op werk.nl. Bellen kan ook: 0900 - 92 94 (lokaal tarief). Dit nummer is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u.

Artikel

Deze pagina delen of printen

Deel artikel: Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina via twitter Deel deze pagina op Facebook

Werkblad

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden